måndag 25 april 2016

En glimt ur barnkammaren

Jag har lite svårt att inreda Tindras rum. Dels eftersom hon inte bor och vistas där ännu och det används inte riktigt till något vettigt. Nu är det mest ett rum vi springer i för att komma till våra kläder och där vi byter på henne morgon och kväll. Samt där vi samlar alla (barn)grejer vi inte riktigt vet vad vi skall göra med. Har så svårt att göra det mysigt och "hennes". Måste kanske avvakta lite tills vi flyttar in spjälsängen dit och hon faktiskt skall börja vistas där. I princip kunde vi göra det eftersom hon sover hela nätterna och gråter sällan efter tutten fler än en gång per natt. Men mammahjärtat blöder ju lite med tanke på att flytta henne. Så mysigt att ligga och lyssna till hennes små andetag, kika på henne mellan spjälorna och så är det väldigt behändigt att morgonamma i stolen bredvid och sen krypa ner under täcket igen hehe. Sen vet vi ju inte om vi lyckas med fler barn så varför skynda?! Men det skulle vara ganska skönt att kunna ligga och prata eller läsa om kvällarna också. Svårt dilemma. Om vi skulle börja med att bara flytta sängen till andra sidan vårt rum? Ta det lite stegvis. När har ni flyttat era barn till egna rum?!?Har beställt två planscher från Walldesign. Så nöjd! Fast jag nojade lite över färgen, är så allergisk mot allt rosa tjafs som bara finns för flickor. Men sen då de väl levererades så var de nog fina! Skall inhandla tavellister från IKEA någon gång och sätta upp alla fina vid sängen sen. För att undvika många hål i väggen och göra det lättare att möblera om.

4 kommentarer:

 1. Sonen flyttade när han var nästan 2 år i samma veva som vi bytte bort spjälsängen och flyttade till hus. Tror vi nog hade flyttat honom tidigare om vi hade haft rum i lägenheten. Han stördes varje morgon nån av oss skulle upp tidigt.
  Tycker ni kan låta henne sova i ert sovrum så länge ingen av er störs av den andra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon vaknar ju så gott som alltid av väckarklockan men ibland somnar hon om direkt och ibland ammar jag och lägger henne tillbaks då maken äntligen kommit sig upp. Så än så länge funkar det ju trots att hon blir väckt, vet ju inte sen då hon blir äldre förstås...?
   Förut stördes min nattsömn av hennes vanliga "sovljud" så trots att hon sov bra och sgs hela nätter sov jag ändå sämre och var trött. Men antagligen har jag vant mig nu för jag sover riktigt bra vissa nätter, och lite sämre vissa :)

   Radera
 2. vi har lillasyster på dryga 1,5 i vårt sovrum ännu mest för att hon inte har eget rum och storasyster har haft sitt rum så länge så det var bara fel att tvinga henne att dela... storasyster flyttade till eget rum när hon var nåt mellan hslvåret och 9 månader... men nog e det mysigt att ligga och lyssna när de sover

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är lite både och, mysigt att ha dem där men samtidigt skönt om de kunde få sova ostörd i eget rum utan att väckas av våra alarm. Eller att man själv kunde sova ostörd av deras "biljud".

   Radera