fredag 30 december 2016

Hur går det med kostomställningen?

Många har frågat hur det går med Tindras nya "diet". Svaret är bra. Egentligen. Vi hade ju inte börjat ge henne "vanlig mat", alltså det vi äter ännu då vi fick domen att hon var allergisk mot mjölkprotein. Vi gav henne bara kokta och mosade grönskar, potatis och kött. Hon hade ju inga tänder, hade inte alls fattat det här med att tugga och var inte desto mer intresserad av att äta själv.
Vi bytte yoghurten till sojayoghurt och den är faktiskt riktigt god. Det enda som vållade lite problem var mjölken som vi valde att byta direkt och inte ha någon övergångsperiod. Hon gillade varken soja- eller havremjölk och efter att ha gett henne rismjölk (det enda hon drack) och konstaterat efter en kväll med gråt och magknip att man inte får ge det till barn under 5 år var goda råd dyra. Hon blev lite lätt uttorkad och fick en grop i huvudet före vi fick det upprett. Vi löste det så att vi blandade i Sempers "Mums"-puréer i varje flaska. Och ganska frikostigt också. Nu i december har vi helt lämnat bort det och nu dricker hon sojamjölk hur mycket som helst så slutet gott allting gott.

Nästa skede är att börja äta själv och att äta "bitar", alltså plockmat. Det går inte så jättebra. Hon vill gärna ha sin mosade mat först och sen kan hon gladeligen plocka i sig både potatis, morot och bröd. Hon vägrar äta "hela måltiden" i bitar om den inte består av enbart knackkorv. Det blir mest klott, gegg och dålig feelis resten av dagen för att magen inte är mätt. Men vi övar på varje dag. I går fattade hon plötsligt hur man dricker ur en pipmugg själv så vettja vi når ett skede då hon kan tänka sig att vidga sin meny lite och börja äta mer själv. Ser ju gärna att det skulle ske inom februari månad, hehe. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar