torsdag 31 maj 2012

angsten

Jag packade en låda i går.
Blev matt bara av åsynen av mängden tavara i skräprummet. Och det är 1 av 7 utrymmen som skall tömmas.
Blev rabiat och tänkte att nä nu flyttar jag inte de här pappren och mapparna ut och in och fram och tillbaka längre utan nu slänger jag skiten.
Men var ju dock tvungen att gå igenom dem i fall om det finns hemliga papper där.
Så nu åkte Wasa Teaters alla programblad från de pjäser jag jobbat på under 5 år.
Det var sorgligt, jag hade en mycket trevlig tid där som jag nästan endast tänker tillbaka på med värme och glädje i hjärtat.
Sen åkte alla papper från K och M, gamla listor, resultat, mötesprotokoll, infoblad, anteckningar osv.
Det var om möjligt ännu värre. Där for den bästa tiden i mitt liv i skräppåsen.
Det kändes som om jag slängde bort de bästa bitarna ur livet som varit, det som gett mig mest glädje och tillfredsställelse åkte i roskis, det var inte värt något. I och för sig tog den tiden slut redan då jag var tvungen att säga upp mig från respektive ställe. Men på ett patetiskt plan har jag hållit fast vid materiella sakerna. Nu har jag bara mina minnen att bevara i djupet av mitt hjärta.

Och så börjar vi på ny kula. Nytt, nytt,  nytt. Allt blir nytt till hösten. Spännande, skrämmande och tungt. Jag skulle bara vilja vara i fred och njuta av livet tillsammans med min livskamrat.

Och ja, jag slängde en hel del från studietiden också. Det var endast och bara en lättnad! Herredumilde säger jag bara. Skratta på mig åt bildkonstportfolierna, finska film- och bokrecensioner, lektionsplaneringarna, sekvenserna, kopierade böcker. Kom ur fluffet ren!

Kanske vi kan lämna det gamla bakom oss nu och bara se framåt. Tänk er, detta efter 2 hyllor, gissa hur lättvindlig jag är då allt är tömt och kastat och bort ;)

6 kommentarer:

 1. tömmas??? ska ni flytt?

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat syrran! Jag är imppad av dig! Säg till om du behöver hjälp, jag är bra på att slänga saker... ;)

  SvaraRadera
 3. Ibland är det jobbigt att göra sig av med saker som hör till ens förflutna. Men sen känslan efteråt är fantastisk. Å minnena har man ju, de är ju inte budna till en massa papper.

  SvaraRadera
 4. Jo i juni :)

  Do kan jo kom fast på månda, e kom jo som av se lite efter det förödande samtalet så ja kom it me så myki längre. Dem ha lova regn nästa viko så e sko pass bra då ;)

  ibland ser man så myki bakåt så man har svårt å si va som skymtar runt hörnet. d blir bra sen då allt e rensat å man får börja på nytt!

  SvaraRadera
 5. oj :) vart ska ni flytt ??? *nyfiken*

  SvaraRadera
 6. vi ska hyr et litet hus på tuckor-ängen. elo snarari i böllon på backan :)

  SvaraRadera