onsdag 25 juli 2012

den lilla trippen:

Som i resa = tripp, inget annat = trip!

Vi körde ner till Sibbo landsidyll på fredagen efter att ha startat i Vasa med diverse små ärenden. Vi hade med oss sushi å vin och det var en mycket trevlig kväll.


På lördag for kärleken och jag på en dagsutflykt till den lilla och vackra staden Borgå. Vi hade vädret på vår sida och hann i lugn och ro vandra genom gamla stan (inte som sist då vi parkera, kuta ti Brunbergs och for vidare). Mysiga små affärer där jag kunnat handla hälften av alla sakerna, kullerstenar, smutsig å, solsken, torg, geocaching och det var en mycket trevlig dag!
Vi lunchade på Johans, där Johan Ludvig Runeberg bott, och haft sin toalett (det var störst skyltat till den). Mycket gott och mycket prisvärt! Sen fick vi ju se var skalden snusar sin törnrosasömn också.

 Då vi kom till bilen och skulle åka hem höll de som bäst elda i gång ett riktigt gammalt ånglok. Det var något av det häftigaste jag sett! På vägen hem sen stod folk lite här och var med sina kamerastativ och väntade längs järnvägen, gissar att det inte är varje dag de eldar i gång det.- Att VEM e den skäggiga typen som inkräktar i vårt hus?!?
- Hehe, han va ganska rolig ändå!

Vi skötte den söta lilla damen lite mellan varven så föräldrarna fick fortsätta sin köksremont i lugn och ro. Hon var en ljuvlig en!


På kvällarna odlade vi frukter eller associerade hejvilt till tecknade kort.


På måndagen kom vi oss sent om sider in till huvudstaden och jagade kostymutstyrsel åt A, alltså maskerad-kostym. Det blev ingen affär och på kvällen var vi till tyska Vltava och åt.
Där fick man förrätten, vitlökssoppa, serverad inne i ett bröd. Sjukligt gott och så roligt att kunna äta upp halva "tallriken". Laxen var übergod men potatisen alldeles för mycket! Jag har ännu inte kommit över hur bra serveringen var där, knappt hade man svalt sista skeden och hunnit dra andan för att hänfört sucka över hur gott det var, så vips var de där och plockade bort och hade fisken väntandes kring knuten.

Vi avslutade kvällen men lite nostalgivandring i staden och spel hos vår kompis Wille K.Sen var det då dags för Tallinn-resan med ett enda syfte på tisdag. Jag hade sett fel på avgångstiden och vi steg upp 6.30 efter en utekväll helt i onödan. Sambon var inte munter kring frukostbordet den dagen. Vi hann inte se ngt av stan denna gång eftersom vi förberett oss väl och var utan adress och utan karta till vår destination. Men vi hann med båten tillbaks, och likt pensionärer stod spelkort högst på TaxFree listan och sen spelade vi resten av resan.


He va he. Nu sku jag måste börja leta och tillverka lite assessorer till min maskeradkostym. Vi får se hur det går :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar