torsdag 19 juli 2012

flytten och första bilderna.

Detta är vad vi lämnade, en trea bra placerat men som jag aldrig trivts en sekund i.
Can´t say I miss the Geishor either :)
  
I en karavan körde vi en paketbil, en husbil, en farmar med släp, en vanlig med släp och 2 små racerbilar.
Vi hade bärhjälp endast på fredagen och bar in möblerna medan hyresvärdarna målade de sista dörrkarmarna och en del rum kunde vi inte ställa i från oss i för där torkade golvet ännu.
Så det gick lite på småtårna :)
 
 Alldeles för liten trappa så vi lyfte upp sakerna till vinden :)
Nedan ett oförstört mysrum som för tillfället fungerar som uppsamlingsplats för alla udda stolar vi inte hunnit göra oss av med.
  

This is where you find us nowadays :)
  

 På lördag for vi ivrigt hit från morgonen. Golven hade torkat och vi började packa upp köket. Det regnade och var ruggigt så till all lycka fick vi elda lite samtidigt :D  Vår ödsliga och vildvuxna gårdsplan + uthus ser man genom etta köksfönstret.

  Köket blev först klart. Där fanns ju skåp att plocka in i och vitrinerna att fylla. Sen tog det stopp några dagar tills vi hunnit fila å fixa några möbler och handla på loppis. Ett nygammalt köksbord fick vi i tisdags. Vårt lilla såg helt fjantigt ut där det stod och tryckte i ett hörn av vårt enorma kök!


Här är resultatet av den röda byrån jag fixade upp på villan. Hoppas nu bara alla trämaskar dog i regnet och målstanken! :) Den skulle upp på vinden till sovrummet, men gick inte upp för trappan så då fick den bo i hallen i stället och där passar den mycket bättre!


Vårt sovrum ligger ovanför köket och är således halva övre våningen :)  Gillar de gråa listerna de brutit av taket med. Vi håller på klurar på klädförvaring och dylikt ännu så återkommer om det. Och så här städar är det ALLTID, inga kläder på golvet och ingen obäddad säng, inga rena sängkläder i högar eller annat smått å gott.


Det bruna skåpet köpte jag på Suvi-kirppis för en relativt billig peng och det bor i tamburen och är hem för mina skor :)  Det skall limmas lite och är skavt i ena hörnet men annars i bra skick. Och så här städat är det också alltid i tamburen, inga skor som ligger avsparkade mitt på golvet och ingen sand å inget grus :D4 kommentarer:

 1. Vilket härligt litet hus. :) Lyckos er.

  SvaraRadera
 2. Å vad det ser fint ut :)

  SvaraRadera
 3. Det ser väldigt mysigt ut! Ska ni bo där också på vintern eller blir det ett sommartorp?

  SvaraRadera
 4. Tack, vi trivs jättebra! Glad att vi hitta e :)

  Det är nog året om boende,vi hoppas kunna bo där många år tills vi fått köpt och renoverat vårt slutgiltiga hem som för tillfället bebos av morföräldrarna.
  Men jag har också hittills haft en känsla av att det är bara något tillfälligt över sommaren-boende :)

  SvaraRadera