lördag 29 augusti 2015

Fråga om baby-namn

"Har ni namnförslag till beibin? Släktrelaterade eller bara såna som ni annars tycker är fina? Hur stort är ert hus, hur många rum? Var är din favoritplats i huset? Kommer ni att fixa något på gården sen? Lägg upp ett recept på någon efterrätt som du gillar! Ha det gott och lycka till sen då det är dags :)"

Det var många frågor i en kommentar och jag kommer att dela upp dem så det inte blir så himla långt inlägg.

Jo vi har namnförslag till babyn. Tyvärr tänker jag inte avslöja dem här före vi bestämt oss och vet vilket kön det blir. Ett av flick-, och ett av pojknamnen är sådana som jag tänkt på ända sedan jag var ung och som tur är gillade också maken dem. De andra har vi gemensamt kommit fram till efter att ha googlat och funderat och prövat oss fram. Men det kan ju hända att inget av dem passar sen då hen kommer ut. Arbetsnamnet är i alla fall Lill-apan.
Vi har alltså tre alternativ till flicknamn och två till pojknamn. Inget av tilltalsnamnen är släktrelaterade utan vi har tagit sådana som vi tycker är fina. Mellannamnen är däremot såna som går bakåt i släkten, från bådas håll och olika generationer. Vi har lite olika kombinationer, beroende på vilket tilltalsnamnet blir och sen vad vi tycker passar då vi ser vår baby. Kan ju hända att vi får revidera alla namn också :)


Freddi inspekterar vaggan i storstugan.

2 kommentarer:

 1. Spännande att se vad det blir! Molly har ju redan bestämt ett namn åt "Tittis baby". :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jo vi har ju det förslaget också :)
   Få se om hon får rätt angående könet sen.

   Radera