lördag 22 augusti 2015

Storstugan

 Alla foton är fotade ur fulhörnet som ännu inte är klart.
Där är det olistat och byggbråte. Vårt råskåp skall komma i det här hörnet men är inte riktigt inflyttningsklart än så det petar i linsen lite. Ni får se det skilt sen.



Chill-hörnan. Vår gamla soffa och kista är från tiden i Bofinken. I Tuckor där vi hade rätt små och begränsade utrymmen hade vi bara in divan-delen och jag hade ärligt lite förträngt hur stor soffan egentligen är. Den kommer aldrig att rymmas in i gille-stugan sen som var ursprungstanken! Nåja, hit ryms den ju bra och vi behöver inte dra in nå lösa stolar och fåtöljer och göra det råddigare utan vi ryms bra att ligga i den och gästerna ryms bra att sitta i den! Mitt handarbetshörn saknar ännu en lampa och vaggan som vi fått låna av yngsta svägerskan är bäddad och klar, väntar bara på sin inneboende.



Mys- och mathörnet. Här är 2/3 av vårt gamla, lånade köksbord, vår kära kakelugn Eerika från Warmauuni, och de finaste ljuslyktorna jag passar på att elda flitigt i varje kväll. Freddis bänk syns lite i högra hörnet och där ser han ut genom två olika fönster och kan vakta både postlådan och ena infarten så då morgonsolen försvunnit så ligger han gärna där och kikar. Annars söker han sig så länge som möjligt i ljusstrimmorna och steker sig. Trägolvet kladdar inte lika mycket längre och jag tycker det blev riktigt snyggt!
Det här rummet kommer att se helt annorlunda ut om något år då vi renoverat klart hela huset eftersom det i princip bara skall bli "matsal" sen med ett enormt träbord och kanske någon mysfåtölj framför brasan. Det skall också öppnas upp mot vårt kombinerade bibliotek, arbetsrum och vardagsrum. Belysningen här har också Aveo planerat, men den ligger lite på is tills rummet är som det skall vara så vi har hängt upp en gammal ärvd taklampa och tejpat fast en ledlist på stockväggen så länge. Fungerar helt ok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar