tisdag 4 augusti 2015

Tomt

Det känns så himla tomt just nu. Hösten brukar annars vara en rolig och hektisk tid. En nystart i livet. Planering, strukturering, organisering och ta tag i livet igen. Rutiner och jobb. Tider och kurser.
I går var jag till jobbet och lämna över nycklar, telefon och dator åt min vikarie. I dag var jag på det sista mötet. Aj aj vad det kliade i mina fingrar då vi satt och planerade och lagade tidtabeller för hösten. Men jag har nu bara fått avsluta allt för att fortsätta med ännu mer ledigt efter semestern. Känns mycket vemodigt, ensamt och tomt. Speciellt eftersom jag inte lider eller har nå besvär så känns det som att jag nog kunde jobba fram till due date. Får ju hoppas att vårt barn visar på lite samma brådska till världen som mosters :)

Hela sommaren gick ut på att vänta på flytten och bättre väder (som förresten ser ut att ha kommit nu!). Hela hösten kommer att gå ut på att vänta på Lill-apan. Kommer att bli en låååååång väntan. Att vänta är så inte min grej!
Visst har jag att ordna och dona med i huset, och ett till hus att tömma och städa. Men där finns ingen som pratar och socialiserar med mig. Det är lika tomt och ensamt i båda husen. Måste verkligen försöka få in något roligt att se framemot varje vecka!


I dag var jag och knyckte några koppar med bär av grannen. Har smaskat i mig en hel kopp redan. Det är bara så himla stickigt att sno björnbär. Och så åt jag glass ute på trappan. Ainos chokladglass, to die for!
Och så har jag pratat öronen av den här söta typen då han kom från jobbet. Vi stack till Nabben på pizza och sol en timme. Hade Freddi ensam i huset för första gången och det gick bra, tror jag :)

6 kommentarer:

 1. Sluta gnälla, börja njuta!! ;) Tiden kommer att gå så snabbt ändå. Sedan saknar du den. Så min vän, njut av att ta det lilla lugna. När lillapan är här är det inte lika enkelt att ta det lugnt längre. Kram pådde

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ska verkligen försöka mitt bästa :)

   Radera
 2. Håller med Annika. Njut. Ta tillvara tiden. Sovmorgnar. Filmmaraton. Läs till långt in på natten. Gå på stan. Ta en kaffe. Gör sånt som du vill när du vill. För sen ändrar det! ;) Blir nog bra då också men på ett heelt annat sätt! Denna förväntansfulla tid kommer aldrig igen. Så njut av den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska verkligen försöka skärpa mig från nästa vecka med sovmorgnar och sena nätter ;p

   Radera
 3. Ta vara på din egen tid nu innan det brakar lös på allvar! Sedan kommer du att längta efter någon enda minut för dig själv :) Perfekt timing skulle jag säga. Tid att ställa huset i ordning i lugn och ro och vem har sagt att det ska pratas hela tiden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det tar nog bara tid att vänja sig vid den nya situationen.
   Jag har ju ett så pass socialt arbete också så att gå här hemma och prata med hund och baby utan svar dagarna i ända kan göra att jag blir lätt kucko :)

   Radera