måndag 3 augusti 2015

I storstugan


På lördag då vi satt och åt frukost (på golvet, som fortfarande klibbade eftersom det inte torkat riktigt klart, hehe) fick vi oväntat besök. Vårt kära fadderbarn levererade Aroma-bakelser för att fira vår första natt här på kullen och sen tvättade de två fönster också. Mycket tacksamt med sådana gäster!

Hela lördagen gick åt till att reda upp, städa upp och plocka upp.


Golvet i storstugan är av de gamla träplankorna som fanns på kallvinden här ovanför.
De var obehandlade och så fruktansvärt vackra efter att ha blivit tvättade och slipade.
Tyvärr kunde vi ju inte lämna dem så med tanke på vardagligt slitage.

De är behandlade med olevax i två omvarv, med så lite vitt i som det går att blanda i.
På söndagen beslöt vi att det äntligen torkat klart och då svärföräldrarna svängde förbi bars det in de första möblerna!
Soffan kom först på plats, tätt följd av soffbord, köksbord och stolar.
Så nu känns det lite mer som att vi faktiskt bor här, hoppas bara att golvet faktiskt hade torkat klart!
Men å andra sidan har jag redan konstaterat att med hund och kommande barn kommer det inte att räcka särskilt länge före vi blir tvungna att fixa upp det på nytt...Och till min stora lycka rymdes även mitt älskade vitrinskåp hit! Efter en liten modifiering på 4mm i övre kranskant.
I framtiden kommer det ju inte att stå där eftersom det i nuläget döljer vår tillfälliga vägg mitt i korridoren. Den vägg som skiljer lägenhet A från lägenhet B i vårt hus. Men vi behöver någonstans att bevara grejer. Kan ju inte trotta in alla mappar med räkningar och sällskapsspel i köksskåpen heller :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar