fredag 20 maj 2016

Kärt barn har många namn

Som projektnamn hade vi Lillapan eller Apan. Vilket tydligen störde något oerhört, fick en del bitande kommentarer om det. Helt i onödan anser jag, vet ej varför vissa hängde upp sig så hårt på vad vi kallade vår baby?? Det hängde hur som helst kvar en tid efter födseln (till stor del eftersom vi försökte hålla namnet hemligt) och vi varierade med fröken. Sen höll vi dopet och precis som det gick med Freddi började vi leka med namnet och det blev en hel del "smeknamn", av vilka vi nu använder dem oftare än hennes riktiga namn. Det finns ju talesättet Kärt barn har många namn, och det stämmer helt och fullt för oss!

Tindra. Tindrosin. Pindron. Pindrosin. Le Pindär. Pindäröra. Knölöra. Sötöra. Sötkorven. Mammas finaste. Pappas golla. Pråkanåssin. Pråkanåssåsen. Fröken. Lillnippson.

Mest använt idag är Pindron och Pindäröra, ibland Tindrosin och Le Pindär. Vet ej varför, det bara blev så :) Nu är i varje fall Le Pindär på väg på sin första semester. Till Åbo. Skall bo på hotell och äta på restaurang. Blir ju spännande! Bara vi överlever bilresan blir det nog bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar