onsdag 25 maj 2016

Vår vardag vid 8 månaders ålder

Skrev ju också om vår vardag vid 4 månader. Insåg just då jag läste genom det att vi hade mycket mer fasta rutiner då. Haha. Nu är det mer lite flytande och beroende på hur föregående dag sett ut. Fattar inte att hon sov 5h!!!! då. Herregud, hela dagen gick ju i ett nafs. Det jag fortfarande håller hårt på är mattiderna, alltså lunch och middag och när hon skall gå och sova, både ut i vagnen och till natten. Men längder och mängder varierar ganska stadigt.

Väckning. I dagens läge vaknar Tindra oftast mellan 4 och 5 en gång och gnäller efter tutten. Sen tar hon morgon 5.50. Klart det ibland kan dra över mot 6.20 men så mycket före 6 vägrar jag att stiga upp och "aktivera" henne. Lite måste väl en förälder få styra också!
Jag stiger upp och värmer 160-180ml majsvälling som är så gott efter en god natts sömn. Sen myser vi lite tills vi bokstavligen sparkar pappa ur sängen så de får lite tid på tumanhand i arla morgonstund (och mamma får sova en halv timme till!).

Morgonen. Efter att ha iakttagit då pappa och Freddi ätit morgonmål kommer damen upp till mig igen, får komma i vår säng och ibland lyckas både hon och jag slumra till men oftast är det bara bus som gäller. Försöker ligga där till kl.8 eller senare, med varierande framgång.
Alla tider är lite flytande fram till gröten egentligen...morgonen är nästan helt beroende på hur föregående eftermiddagssömn gått. Ibland får jag sovmorgon till kl.7 och en gång somnade hon om och sov till kl.9!

8.30 är det morgongröt. Havregrynsgröt med plommonsylt som också är så gott. Lek och bus på golvet medan jag äter frukost och sen är det morgontoalett för oss båda följt av antigen saga eller städning.

10.00. Förmiddagslur, natinati. Promenad och sen gör jag alla de där "måsten" en har.

13.00 Lunch. Potatis, morot, broccoli och något kött. I dagens läge äter hon kyckling, nöt och gris.
Sen leker hon och busar på golvet. Vill helst inte sitta i famnen längre, buhuu. Eller så är vi till butiken eller något annat skojigt.

14.30. Försöker ge mjölk ur flaskan med varierande framgång. Sen ut och sova igen.
Nu vaknar hon allt mellan 15.30 och 17.00 så eftermiddagarna är väldigt varierande. Vaknar hon tidigt får hon mellis i form av banan och fruktpuré, vaknar hon senare försöker jag få i henne lite mjölk på nytt.

17.30. Middag. Lite samma som på lunch fast mindre mängd. Kan variera grönsakerna med blomkål och batat.

19.15 Kvällsgröt ifall vi inte ätit mellis men druckit bra med mjölk. Sen är det pyjamas, natisaga i rummet, dra upp kossan och säga godnatt. Har hon druckit dåligt under dagen (eller fått middagen senare än vanligt) blir det 140-160ml majsvälling i stället för gröt.
Sen beror det på damen när hon somnar. Ibland snusar hon före en hunnit ut ur rummet, ibland ligger hon och pratar med sina kaniner eller tvingar dem till diverse parkourtrick i sängen eller så härjar hon runt och fastnar mellan spjälorna eftersom vi har så smal pinnsäng så det går lite dåligt att svänga sig i den...heh. Sen sover hon oftast sött hela natten.Hon kryper inte. Sitter inte själv. Har inga tänder. Har aldrig hållit oss vakna en hel natt. Har inte varit sjuk sen RS-virus vid 7 veckors ålder. Har sovit en ynka natt mellan oss. Är inte det minsta intresserad av att äta själv. Blev ammad till 7½ månaders ålder. Har inte varit bort från oss en enda natt ännu (alltså hoho, måste nog göra något åt det!!). Är oftast en glad och busig liten prick. Senaste grejen är att sitta och "fnys-flåsa". Sitter en pyttekort stund i famnen och "morgnar" sig efter sovturerna i vagnen. Tycker mest om att plocka med böcker och riva det stora golvpusslet. Inser att vi borde vidga hennes meny lite nu också, börjar vara ganska så länge sen hon fick något nytt att provsmaka. Ja, det var den månadens bäbuli det.

4 kommentarer:

 1. Hej! Vad intressant att läsa hur er vardag ser ut och så klickade jag mig till ditt tidigare inlägg om hur ni hade det vid fyra månaders ålder :) roligt att lite jämföra då vår tjej nu är 3,5 månader och mycket låter väldigt bekant :) Har funderat ett tag på att det skulle vara trevligt att träffas nån gång :) som nykomling i såväl byn som kommunen känner man inte så många och steget att träffa nya är kanske lite stort, men vill gärna börja känna er som finns runtomkring bättre :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, en träff blir kul. Vi får höras!

   Radera
 2. Hej! Kul att läsa din blogg, jag fick tips av en gammal jobbarkompis om din blogg o tycker det e roligt att följa den då jag har en son som e född på exakt samma dag som din dotter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar att läsa den!
   Vad påråkat att de är födda på samma dag :)

   Radera