måndag 5 februari 2018

Ett intensivt men härligt veckoslut

Är tvungen att inleda veckan med att se tillbaks på ett intensivt men ack så härligt veckoslut!
Sent på torsdagkväll anlände fammo och campade på soffan här nere. På fredag fick jag fara och jobba några timmar och det var så himla roligt! Dels skönt att komma sig bort hemifrån en stund, men också att få konstatera att jag har världens bästa jobb på ett superhärligt ställe. Sen fortsatte fredagen med hundra ärenden uppe i socknen, börjar bli som en pensionär då en av veckans höjdpunkter är att kom sig iväg upp till socknen och man där har en lång lista att beta av, fniss. Faffa hade kommit och joinat fammo under dagen så våra yrväder hade det gott ställt. Fredagen avslutades med tortilla, rödvin och fredagsbad för samtliga tre damer i hushållet. 
Vi fick ju också en 11-månaders typ i huset under fredagen. 
På lördag var det dags för dop för byns senaste tillskott. Max Ernst Erik skulle få sitt namn och vi var bjudna på fest. Både dop och kaffe hölls i församlingshemmet och det gick så bra. Huvudpersonen uppförde sig bra och charmade de flesta, vår egen 2-åring satt på sin stol under hela ceremonini och imponerade åtminstone på sina föräldrar. Jag och maken hade fått den stora äran att bli faddrar, till vårt sjätte gemensamma fadderbarn. Ett fint uppdrag som vi får förvalta livet ut. Efter en fin ceremoni med lite extra fukt i ögonen lät vi oss väl smaka av alla godsaker det bjöds på. 
Sen skulle vi ut och ta lite frisk luft hela familjen men det blev too much för 2-åringen som ruckat både mat- och sovtider under dagen. Lördagen avslutades med en cheesy film, eld i spisen och lite glögg i koppen. På söndag skulle hela familjen iväg till kyrkan. Det var ju en utmaning i sig. Vi är ju inte så världsbäst på att passa tidiga tider, hehe. Anledningen var att Tuvali skulle upp och välsignas och få sin skyddsängel eftersom hon blivit döpt sen förra årets kyndelsmässodag. Kan ju själv tycka att 1h lång gudstjänst då det är familjegudstjänst, där man enkom bjudit in småbarnsfamiljer, är lite i grövsta laget. Sen var det att åka hem och utfodra barn, byta till träningskläder och sticka iväg på andra tillfället med Your Mama. Fick våra individuella träningsprogram och jag är så taggad! Sen hem och äta, utfodra barn och packa simväskan. Familjesim stod på programmet och båda tjejerna var så duktiga! Söndagen avslutades med eld i spisen, Bones, lite rödvin och grönsaker med dipp. 


Denna mörka och suddiga bild är så Tuvali i ett nötskal. Näsan/ansiktet tryckt uppefter något för trygghetens skull och (även om det inte syns på bilden) har fleecehalaren sprättat upp tre knappar längs benet eftersom hennes lår är så grovt så den hålls inte fastknäppt. 

Tack februaris första veckoslut, you did great! 


2 kommentarer:

 1. Alltså nu har jag tydligen missat nåt helt gällande församlingslivet, kyndelsmässa och barnets välsignande? Vi var inte alls på nåt sånt, visste inte ens om att det fanns 🙈

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi fick skriftlig inbjudan per post båda gångerna. Denna gång även ett sms av prästen så vet inte om de väntade sig stort bortfall. Men av de 30 barn som blivit döpta sen februari i fjol var inte så många där i går.
   Då Tindra blev välsignad och fick sin ängel var det större närvaroprocent, men det året var det många höstbarn och de hade ju blivit döpta då mer nyligen så kanske det kändes mer relevant för familjerna att komma? Inte vet jag 😄

   Radera