tisdag 2 april 2013

Hur gör folk?!

Varje kväll då klockan tickar förbi 20.30-snåret förvandlas jag till värsta Alfonsa Åberga. Jag skaaaa bara se ett avsnitt till, jag skaaaa bara virka det här klart, jag skaaaa bara sticka ett eller några varv till, jag skaaaa bara kolla lite serier till, jo ett orkar jag nog. Tills ögonen tåras av tröttma och jag vid tandborstningen kommer på det där jag verkligen skulle göra idag. Dammsuga, lufta löpskorna, sortera örhängen och göra skynket klart, sortera garderoben, reda upp i oredshörnan, städa badrumsskåpet fritt från belägring, sortera gamla tuber och stuff, författa, para ihop strumporna i omakaväskan samt GÅ OCH LÄGGA MIG I TID!!!!

För det är vad jag lovar mig själv varje morgon då jag helt yr och darrande tar mig ur sängen. Det här blir den första dagen då jag går och lägger mig kl.22,senast!, och utför minst en hushållssyssla efter kl.18. Jag kommer ihåg det ännu vid tandborstningen 7.15. Sen är det puts väck tills jag 16h senare kommer på det igen.

Hur gör folk? Hur kommer de sig i säng? Hur får man pli på sitt vuxna jag att sköta saker och ting? Läs tråkiga saker och ting. Att handarbeta, kolla serier och basta har jag hur mycket tid som helst för :) Hur får man en god dygnsrytm? Med tillräcklig sömn?

Jag kunde ha gjort inlägget kort och simply ställt frågan: HUR GÖR FOLK FÖR ATT KOMMA SIG I SÄNG I TID?

8 kommentarer:

 1. Kanske du skulle lägga in en tandborstning kl 18... Det verkar som tandborstning gör att du kommer på alla dom där sakerna du skulle göra;).
  H Lilly

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, good idea! Borde kanske pröva det någon dag :)

   Radera
 2. Ja hördu, säj det.. Fast vissa kvällar är det jätteskönt att bara sitta i soffan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker alltid det är mest skönt. That's the problem :)

   Radera
 3. Man har en viss tid när man går och sova, that´s it! Klockan 23.00 för min del och sedan läser jag en halv timme i sängen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men se dendär Alfonsa skaa baara så mycket på kvällarna :)

   Radera
 4. Här är nog den tiden förbi. Jag går och lägger mig samma tid som dottern, annars missar jag ju dyrbara minuter av sömn! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte kommit mig så långt ännu :)

   Radera