lördag 18 oktober 2014

Systerdag i Karleby

Jag och min syster besökte Karleby igår. En systerdag på tumis. Upptäcka nya delar av Finland. Kan nu inte direkt säga att jag blev imponerad av staden som shopping-ställe. Shopping-centret var litet och hade ganska dåligt utbud av affärer. Det var förbannat trångt att få parkerat där och väldigt råddigt upplagt! Blossom var den enda butiken som var värt den krångliga parkeringen.

Vi vandrade lite längs gatorna också. De var dock mysiga. Med trähus och söta caféer. Kommer nog ändå inte att åka fler gånger till den staden för att shoppa. Långt att köra och dåligt med affärer. Måste säga att Vasa nog har det flera gånger bättre!

Några påsar kom jag ju nog ändå hem med efter vår dag på stan:En ljusbricka från Blossom. Som Freddi är och inspekterar på bilden ovan.
De hade mycket mycket fint i den butiken!
Glöggkoppen är också därifrån. Skulle gärna haft den i rött också men det fanns inga "öron-lösa" i den färgen. Invigde den med årets första värmande glögg i går.Fördelen med att gå på stan tillsammans med en höggravid är att vi var tvungna att pausa och inta vätska ganska ofta :)
På detta café som jag tyvärr inte minns namnet på pröjsade vi 8€ för en kaffe latte, en kakao, en morots-nöt kaka och en flaska med isté tillsammans! Där fanns en kakelugn och rosa väggar. Mysigt!

Fast om man är en symaskins freak så tycker min syster att det var rena himmelriket där. Hur mycket fint tyg som helst! Jag var inte så imponerad av det eftersom jag inte sysslar med sådant, hehe. Fyllde bara på mitt knapp-lager lite jag.

4 kommentarer:

 1. Men Legera finns ju i Kokkola, en superfin inredningsaffär. :) Annars är det år och dar sen jag sist besökte staden för att shoppa. Var dit en sväng i somras på kvällstorg och det var ganska intressant. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi stötte faktiskt helt oplanerat på den och kikade in. Jättefina saker, men kanske inte så mycket som jag hade föreställt mig. Om de inte hade fler rum förstås! Vi kikade bara lite på kalklitir och tine k-lyktorna före vi gick vidare.

   Men vi konstaterade efter dagen att man kommer sig riktigt långt i vasa också. Gräset är inte grönare på andra sidan :) och vasa är ingen liten stad längre.

   Radera
  2. Jo, det kan hända. :) Jag tycker åtminstone att Vasas utbud bara blir bättre och bättre. :) Annars så tack! från din blogg kommer det varje dag en hel del trafik till min. :)

   Radera
  3. Precis! Jag tycker vasa växt massor de senaste åren med tanke på olika utbud. Så karleby är nog ingen stad jag åker enkom till för att "storshoppa". Men det är alltid bra att vidga sina vyer lite nu som då :)

   Var så god! Jag har aldrig länkat till dig i text tror jag, men du finns ju under min dessa läser jag-feed :)

   Radera