fredag 21 augusti 2015

Köket

Vi börjar nu ha bott in oss i huset några veckor. Det är långt i från färdigt, heh.
Tänkte ändå visa er lite bilder från köket:De här två första fotona är fotade från kvisten där vi kommer in. Vi har beställt vårt kök + vitvarorna från Östmans snickeri i Maxmo. Vi har vitmålade björkdörrar som sen är antikslipade. Vi är supernöjd med köket! Speciellt mycket tycker jag om vitrinskåpet och de små lådorna där under, och så är jag jätte nöjd med att vi vågade ta bort övre skåpen som var inplanerade mellan vitrinen och fönstret. Tror det skulle ha blivit alldeles för instängt.
Och utrymmet, herregud vad mycket utrymme vi har! Har hyllor så det räcker till och blir över, trots att jag nu gått igenom alla lådor med köksgrejor och packat upp allt som vi skall ha. Har i och för sig sorterat ganska bra också men ändå, så skönt!!Belysningen fick vi ju som sagt hjälp av Aveo med. Vi har två helt vanliga plafonder, Jasmina, i taket. De två som hänger över köksön (dimbara) och fönsterlamporna är Magnum mini T och den svarta på väggen hör ihop med dem (också på dimmer) och heter Sixten. Tror inte att vi själva skulle ha vågat oss på svarta lampor men de bryter helt supersnyggt av mot allt det vita i inredningen och panelen. De finns inte i webshopen men de beställde åt oss och vi fick dem hemlevererade med posten, mycket praktiskt.
Vid diskbänken har vi ett ledband bakom listen, fast det har jag faktiskt inte använt mig av ännu :)

Kan dock konstatera så här efter snart en månad här i huset att vit köksinredningen tillsammans med en skruvande traktormontör är ju inte det allra fiffigaste med tanke på renheten. Och om det bara går då ni planerar era kök så höj upp diskmaskinen! Det är oändligt mycket mer bekvämt, speciellt om ni har ryggproblem, är gravid eller annars vill spara på er. Kan tänka att samma gäller ugnen (jag använder ju den inte så ofta så skulle jag få välja endast en sak att höja skulle det bli diskmaskinen).
Vi hade menat det först och ritade och ritade om och funderade och grunnade, men vi fick inte sätta den där vi ville ha den och till sist valde vi att sänka ner den ändå för att få diskbänk och lite mer bänkyta, vilket jag nog också är tacksam över. Skulle aldrig byta bort min diskbänk eller mina stora hoar!

2 kommentarer:

 1. Hej. Vet du vad bänkskivan heter? Den är väl från östmans också?😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, nej tyvärr. Den kom ny i sortimentet då 2015. Kan se om det sku råka stå på räkningen och återkomma.
   Men jo den är också från östmans.

   Radera