torsdag 10 september 2015

Mini-mommon

Om någon undrar vad jag gjorde under tonåren så kan jag upplysa er om att jag sydde. Korsstygn. Både dukar och tavlor. Och stramaljtavlor. Och virkade dukar. Där satt jag på vinden i min fåtölj och tittade på TV och sydde. Då jag inte skrev berättelser. Efter avklarade läxor var tydligen det här det bästa jag visste. Hade kanske lite förträngt hur flitig mini-mommon i mig varit. Se nu bara nedan på dessa dukar (och detta är endast en del av det jag gjort!).

Sen får ni addera till de som min mommo och hennes systrar gjort och gett. Och vad skall jag nu göra av allt detta?! Jag menar korsstygnstavlor och virkade dukar. Huuh! Inte riktigt vad jag vill ha fram i mitt hem, och inte riktigt vad jag kan slänga i soporna. Så de stuvas väl undan på kallvinden. Så får någon senare generation ta ställning till dem om 100 år då de renoverar om huset.
Jag har faktiskt försökt lägga fram en, men ja vet ni. Inte faller det mig riktigt i smaken. Just nu i livet i alla fall. Rosa rosor och trams ger mig lite rysningar. Kanske sen någon gång då jag blir vuxen...?!??

4 kommentarer:

 1. gör om till gardiner om det sku passa bättre med rosor å sånt i fönster... har sett vitt enkelt gardin men sen har man sytt/strykt med limtyg fast gamla dukar både virkade och spets (inte på samma gardin dock)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Det kunde ju vara ngt att tillverka av virkade dukarna. Skall lägga det bakom örat. Men jag måste nog anlita ngn som gör det isf, symaskiner och sånt faller mig inte riktigt i händerna :)

   Radera
 2. haha hije ji ein tel mini-mommo men jag halder på änno. he mest uppskatta va nåo mitt sejnast project. min vän fylld 30 å jag soma en tavlo åt hennar, motivet va hennes hund, en schäfer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men sånt e ju lite kul :)
   Jag har nu övergått till stickorna och försöker producera mer användbara alster åt mig och de närmast sörjande.

   Radera