måndag 7 september 2015

Råskåpet i storstugan

Nu är det äntligen på plats och storstugan är färdig listad, hurra! Inga fler fulhörn här inte.
Först försvann det lite in i stockväggen, men sen vi fick sista panelen och listerna på plats blev det så mycket bättre.

Är så sjukt förälskad i råskåpet och glad över att det fanns ett sådant i vårt hus att ta vara på! Tyvärr har klockan som skall vara ovanpå gått sönder i flytten för drygt hundra år sen, hoppas någon vill göra en ny till oss någon gång, hehe. Vi har inte gjort något alls åt de två övre delarna, tror att min mormor i tiderna har lackat dem eftersom de är alldeles för glansiga mot vad de egentligen skall vara. Men vågar absolut inte börja experimentera med något där! Nedersta skåpet har snälla svärmor och svärfar haft hem och fixat upp. Gammal linoljefärg har blandats ihop på folkhögskolan och jag tycker färgen blev alldeles perfekt!

Först tänkte jag placera finservisen i det, men insåg att det är alldeles för smalt och litet för det. Så kanske kaffeservisen får bo där, vet inte ens om tekopparnas assietter ryms, så smalt är det! Och alla mina kära doftljus och finare ljusstakar (som ryms!) skall bo där. De mittersta dörrarna finns det ju inga hyllor bakom (där det faktiskt är mest brett och eventuellt skulle rymmas något), eftersom pendeln till klockan skall hänga ner där. Vi får se, har inte flyttat in något i det än. Kanske i veckan..?!? Fint är det i alla fall att vila ögonen på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar