torsdag 20 mars 2014

Alltså du milde

I går hade vår kära hund smaskat i sig en låda med Geisha. Ni vet de där som kan vara 400g? 500g? Choklad är farligt för hundar har vi läst och hört på många ställen. Vi var lite nervösa. Men alltså om han var hyper då han hade smaskat i sig de 16 kapslarna med kaffe- och mjölkpulver tidigare år var det ingenting jämfört med i går och inatt. Upp och ner, ut och in, ögon som tefat, huvudet åt alla andra håll än framåt, hoppa, skutta, springa, bita, rulla. I flera timmar höll han på och halva natten. Alltså han var som en speedad racerhund.

I dag hade han då tömt ut allt choklad från sina inälvor. På vinden. I flere sekvenser. Plötsligt fick jag en annan förståelse för de som står och petar bort barnspyor med knivar då de har sina fina gammaldags trägolv. Hoho!
Och forfarande speed på. Inte någo ro i kroppen alls! Börjar nu fundera om någon hynda löper i byn. Om han helt enkelt blivit byxmyndig?!? Jag har ingen annan förklaring. Sockerhög kan han väl ändå inte vara fortfarande???????

Livet med hund är minsann aldrig tråkigt!

11 kommentarer:

 1. Hunden verkar vara uttråkad och söker febrilt efter något att sysselsätta sig med. Han behöver mera aktivitet. I förebyggande syfte kan ni lägga alla godsaker tillräckligt högt upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag förstår inte, han har hur mycket saker som helst att tugga på och leka med på dagarna men tydligen är han ändå uttråkad då det mellan varven kommer något mera bus.

   Han är ju fullvuxen nu också, vilket betyder att då han hoppar upp och ställer sig på bakbenen är han ganska lång, och räcker ganska långt. Gäller att inte glömma något framme längre :)

   Radera
 2. Oj Freddi, Freddi. An lyckas no me allt han å! :) Men ja tror nog int att han e rastlös p.g.a. att han e sockerhög, utan p.g.a. kakaoöverdosen. Hitta följande när ja googla: "Symtomen kommer vanligen inom 2-4 timmar men kan komma efter 24 timmar. Typiskt ses först tecken på illamående, dregling, ökad törst och oro följt av kräkningar, diarre och buksmärtor. Hunden verkar rastlös, andas snabbt och får snabb, eventuellt oregelbunden, hjärtrytm. "
  Men bra om e ha komi ut he an stoppa i se iallafall. Do måst skynda dej att ät upp all choko innan hunden gör det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, faktiskt mycket av ede stämd in på han.
   Ja hoho, han hinner med allt då an e ensam hem...Nå ja får jo sidu int ät så mkt choko ja, men måst väl by smyg i me na lite nu som då :D

   Radera
 3. Hjälper inte att ha massa saker för en hund att tugga på hemma. Man måste vara hemma med en hund, speciellt en valp. Hundar som e ensamma mycket blir deprimerade. Direkt jobbet slutar måst man far hem. De e ens ansvar som djurägare. Du kan absolut inte ha framme saker han kan äta på om dagarna annat än rimlig mängd hundmat o vatten. Högt upp på hyllor skall allt sättas bakom luckor dit hunden absolut inte når. Er hund är ju inte stor på något sätt, jämför t ex med en schäfer. En självklarhet då man har husdjur å sen småbarn. Nåt man måst tänka på varje dag innan man går å lägger sig eller lämnar hunden ensam en liten tid. Sånt är rutin.

  http://www.ettbraliv.nu/index.php/farligt-for-hunden/livsmedel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte att vår hund är deprimerad. Men den är helt säkert uttråkad ibland då både maken och jag har långa arbetsdagar. Sådant kan man inte göra något åt då vi båda är vuxna och jobbar fullt. Dåligt samvete gnager alltid då man sitter på sina möten och kurser som drar ut mot kvällskvisten. På veckosluten försöker vi alltid vara mycket hemma, eller så för vi honom till mina föräldrar om vi skall bort nåt längre.

   Haha, inte ha fram något som han kan gnaga på?? Han kan gnaga på allt, om han vill. Förutom järn och det vi la vitlök på :)

   Radera
  2. Tack förresten för länken! Jag lärde mig något nytt än en gång :)

   Radera
 4. Alltså "äta på" = livsmedel (inte hundmat/vatten). Allt ska högt upp på skåphyllor bakom luckor å så han absolut aldrig kan nå. Och jo, han kommer att bli deprimerad om han inte redan är det då ni sällan är hemma. Hans beteende tyder redan på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror du är lite ute och seglar nu med sådant du inte vet något om. Att en ung hund hittar på hyss lite nu som då ger nog inte dig någon rätt att diagnostisera honom som deprimerad eller kritisera oss som ägare.

   Är du dessutom så feg att du måste kommentera anonymt tycker jag att vi kan lämna diskussionen här. Men tack för visat intresse för Freddi!

   Radera
 5. Hemma hos oss då vi var små böts i tiderna köksmöblemanget ut då labradorvalpen blivit några år. Hörnen hade gått från vassa till "vackert och jämnt" nedslipade och rundade. Stolsbenen likaså. Golvmattan fick sig också. :) Gnagandet e en period vovvarna ska genom, håll ut! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo tack, vi lär nog få gå med sandpappret och målarpenseln då vi flyttar ut härifrån också :)
   Men det blir väl bättre om något år då valpåren är över. Under dem måste man ju ha överseende med ett som annat hyss. Det är ju ganska naturligt för dem :)

   Radera