söndag 21 december 2014

Julafton på Klubbin

Jullovet har hittills tillbringats i hembyn. På bygget. Där var det julafton idag. Fick äntligen kika i lådorna från Aveo. Ojoj så mycket fint de innehöll! Så ivrig att få hänga upp allt. Är ju dock en ganska bra bit dit ännu...men vi har fått ett golv skålat i storstugan, plankgolvet inkånkat och fastspänt på halva kallvinden, flyttat över alla möbler från andra halvan och en del elarbete gjort. Så vi får vara riktigt nöjda över dagsverken!


Eldaren. Efter att vi satt in det sista fönstret och fått isolerat uppåt så hålls det ganska varmt och mysigt i stugan. En vill lite lätt fastna där framför eldens sprakande.  I kväll satte maken upp julljusen där ute också. Ni som är från bygden kanske vet vilka jag menar, de röda och gröna, som hör till. Vi skall fortsätta den traditionen. De lamporna hör liksom ihop med huset och det kan inte vara en riktig jul utan de.

Annars är vi väl lite insnöade på helgen. I går satte vi oss ner vid köksbordet och skulle planera kvisten och hjälpköket. Vi övergick ganska fort till att diskutera hurudan julbelysning vi skall ha på de båda våningarna och ute på gården, var behövs det uttag för julljusen på utsidan. Hehe.

4 kommentarer:

 1. De röda och gröna lamporna är nog ett måste i Karvsor. Jag minns dem från barn och jag tyckte att de var så fina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är samma för mig. De är en sån självklarhet på huset vid jul att jag inte kan tänka mig att vara utan dem :)

   Radera
 2. Å minns he, man kan ALDRIG ha för mang uttag... :)

  SvaraRadera