onsdag 31 december 2014

Årskrönikan 2014

Here we go again. Tycker egentligen inte att det är så länge sen jag satt och plitade ner en sådan här. Vill man snabbspola mitt liv kan man läsa de tidigare årens krönikor.
2013 var tydligen ett riktigt bra år. Mycket bra hände och mycket föll på plats i livet. Och så fick vi ju vår chokoboll :)
2012 del 1 fick jag tydligen lejdon av vårt boende i finkon. Mycket roligt hann vi med, jag skidade tydligen massor(!!) och bröllopsplanerna framskred. Stiftade en av de bästa nya bekantskaperna jag gjort!  2012 del 2 var känslostormarnas halvår. Kärlek, oro, bröllop, bröllopsresa och mer oro samt ny jobbplats än en gång.
2011 var ett tufft år då jag flyttat hem igen. Hela året gick åt till att gråta över allt som jag gett upp och försöka anpassa mig till allt här hemma. Håhå!

 Och nu skall vi se tillbaka på 2014:

I JANUARI bakar jag min första Polly-kladdkaka. Springer på föreståndarmöten, lärarföreningsmöten, PUG-möten, info-möten, håller personalmöten, gick på web-skolning och världsnaturarvsskolning, gick en Ta upp oro-kurs och försökte däremellan hinna med jobbet. Påbörjar min första Clomifen-kur och stickar traktor-tröjor.


I FEBRUARI firar vi 30- och 60-åringar, jag kämpar för resurser och budget, åker på en alldeles underbar resa ner till Helsingfors och går på tillställning med gamla jobbet. Inleder gruppmentorskap för föreståndare och fortsätter gå på möten. Johanssons-klanen åker till Vuokatti och jag skidar 35km på två dagar (!). Jag håller mina första utvecklingssamtal. Började få verkliga känningar av hormonerna. Folkhälsan höll sitt första stickcafé någonsin och vi kollade hockey däremellan. Jag stickade mitt livs första kofta.

I MARS påbörjade vi förhandlingarna med husköpet. Gick på fler 30-årsfester, pickade Pregnyl och sprang på UL. Vi badade bastu och sov på villan. Stickade sockor och vantar och grytunderlägg. Påbörjade min alldeles första, egna, stora tröja. Vi ritade, planerade och ritade om på huset. Rantade runt i kommunen med OAJ-valet och var på kongressförberedelser till Vasa.

I APRIL började vi tömma huset. A lärde sig picka. Vårens sista stickcafe hölls, redde ut massor på jobbet och det lugnade ner sig lite. Vi såg KAJ på Wasa Teater. Under påsken började vi riva i huset, var på villan och plockade de första fästingarna av Freddi. Var på mitt livs första laserakupunktur. Lämnade in de första pappren om husköpet till magistraten. Jag grät massor den här månaden och var trött och uppgiven, heja biverkningarna!

I MAJ högg vi stockar till huset, plockade fästingar av varandra och kollade hockey-VM. Försökte få till stånd lekredskap på jobbet och pusslade i timtal med resurser och scheman, fick säkert 123 nya gråa hår. Gav mig själv en för tidig 30-årspresent i form av en tatuering, gick på mer kongressförberedelser, avslutade terminen och skolåret med allt som hör till. Var frustrerad och kände att vi fick inget gehör och gensvar på sjukhuset.

I JUNI var vi till TAYS för första gången, jag for på kongress till H.fors och vi valde en ny förbundsordförande. Maken och jag for till Kardamena för en veckas sol och bad. Det bästa vi gjort hittills detta år! Jag fyllde jämt, jobbade undan det sista veckan före midsommar för att kunna ta sommarlov. Vi började ta ut golvet i huset. Gick på 30-årsfest och hängde på villan lite.

I JULI grävde vi ut jord och kilstenar ur storstugan och köket, vi fyllde och jämnade, grusade, styroxade och göt. Firade Vörådagarna med det bästa gänget. Stickade min andra tröja klar till mig själv. Besökte bostadsmässan. Det var högsommar, varmt och vi levde mest på villan och njöt av att kunna simma! Deltog i mitt livs första triathlon (simningen) och började jobba igen. Freddi genomgick 1-årsbesiktningen.

I AUGUSTI förberedde vi med lite pappersarbete på banken. For runt och planerade kök, offerterade, rev ut och flyttade bort de sista sakerna på bygget. Var traditionsenligt på Konstens natt med syster. Jobbet drog igång på allvar. Återupptog kontakten med VCS efter sommarens semester. Hade en ny läkare som vi tyckte bra om, blev satta i IVF-kö (äntligen!). Stickade spiralmössa, fårfilt och virkade ett telefonfodral. Firade 30-åring med kräftskiva och kände/betedde? oss som 20 igen. Outlander hade äntligen premiär och jag dreglade varje söndag. Var på en svampkurs och fick blodad tand för svamputflykter.

I SEPTEMBER återvände vi till TAYS, imponerad över deras vänliga bemötande och försök till svenska. Jag isolerade golv på bygget, däckade i en förkylning och skrev planer. Vi hade ett jättelyckat loppis på skolan, var till H.fors med rektorerna på 2-dagars kurs och lämnade över veckoslutet för att umgås med vänner. Vi fick back på husköpet från magistraten och jag började bli ganska irriterad på hela soppan. Vi for runt och tittade på allas köksplaneringar och funderade och dividerade. Min kropp började ge signaler och jag fick jätteont i magen och spydde. För en sekund vågade vi hoppas på att det äntligen lyckats, men icke. Efter att huspappren hade varit två gånger via tingsrätten ännu blev vi äntligen husägare den 25 september och ett flera månaders långt krig var över. Avslutade månaden med att besöka bokmässan i Göteborg med lärarföreningen och fira vår andra bröllopsdag.

I OKTOBER återgick vi till vår gamla läkare på VCS och det kändes som att hon äntligen förstod och lyssnade på oss. Spydde och sov lite mellan lektionerna och möten. Insåg att det var dags att börja vila nu före jag åker ut över kanten. Försökte vila varje dag, prioritera om på hemmaplan och delegerade lite. Vi var till TAYS för sista gången detta år, dags för en paus om det inte lyckades. Min kropp och knopp hade tagit mycket stryk sen december i fjol. På bygget började vi lägga vindskivor i taket, tvätta golvplankor och fixa i badrummet. Vi hade Tove Jansson-projekt på jobbet och det var verkligen lyckat! Köpte uthusen och åkern runt huset. Hade en shopping-dag med syster i Kokkola och blev världens lyckligaste ägare till en Odd Molly. Blev moster för andra gången. Hade en nära döden-upplevelse i trafiken och har kört som en mommo efter det. Jag smyginledde glöggsäsongen och var extremt trött hela oktober. Avslutade månaden med en super FBA-dag och genomgång med Aveo angående belysningen i huset.

I NOVEMBER eldade vi massor av skräp, hade svär- och föräldrarna som hjälpte mycket på bygget. Promenerade med Freddi och vi började öva till julfesten i skolan. Köpte nya glasögon och stickade julklappar, både tröjor och pannlappar. Gick 2 kurser och plockade fram julsakerna. Åt julmat och gick på bloggjulfest. Plankade flera gånger i veckan, höll bort socker, vin och vitt mjöl hemma.

I DECEMBER var det mycket julmys, bak och firande av maken som fyllde jämt. Vi hann med dop, en julresa med makens firma och på jobbet gick sgs hela december åt till att förbereda julen och det gav utdelning i den allra finaste julfesten sen. Utvärderade året, pysslade och fick sen äntligen jullov. Julen kom och gick och nu nalkas det nya året.

Det gångna året har varit tufft på många plan. Jag hoppas innerligt att det kommande året blir lite lättare för oss alla.

Vill önska er alla ett gott nytt år! Hoppas ni får en riktigt fin nyårsafton så ses vi nästa år igen.

8 kommentarer:

 1. hoppas och håller tummarna att ni lyckas med allt vad ivf och sådant innebär!!

  SvaraRadera
 2. Verkar ha varit ett år med både glädje och sorg. Lycka till med både barn och hus!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo tack det har varit både det ena och det andra. Nu håller vi tummarna för ett bättre 2015!

   Radera
 3. Tufft år ni har bakom er, håller tummarna för er nu och hoppas det nya året ger er allt ni önskar! Tycker det är starkt gjort att berätta så ärligt som du gör!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har vi, men nu är det slut och vi ser framemot ett bättre 2015. Tack för de fina orden!

   Radera
 4. Den ärligaste nyårskrönikan levererad av min fantastiska chef. Du e stark och modig! Kram och många tummar upp för ett bra 2015!

  SvaraRadera