söndag 14 december 2014

Julresa med traktormontörerna

I lördags var det tidig väckning. Medan bygden ännu sov vidare kom taxin och plockade upp oss och så småningom infann vi oss i Vasa vid hamnen. Vi skulle i väg på julresa med Eklunds traktorservice. Och det bar av till vårt västra grannland. Redan i taxin satt jag och drömde om räksmörgåsar och majonnäs. Så det inledde jag dagen med. Sedan fortsatte vi att göda oss i 15h till. Ungefär.

Jag hade varit väldig nervös över blåst och storm före vi for iväg. Hade laddat upp med plåster i min handväska. Det är också något som kommit och blivit så mycket värre med åren, åksjukan. Men jag hade oroat mig i onödan. Resan över gick bra. Vi spelade några parti pidron, jag stickade under vaskningarna (måste ju vara effektiv!) och mitt i allt var vi framme.
Inledde besöket i Umeå med att äta på Eastern Palace. Herredumilde så gott! Asiatisk buffe, med obegränsad tillgång på sushi, vårrullar, friterade räkor och nudlar (och förstås en massa annat). Gissa om maken och jag var i himmelriket! Vi lät oss väl smaka. Sen var vi så mätta så jag orkade knappt gå på stan. Hade egentligen ingen som helst shoppinglust (!).


Men att få ströva hand i hand med den här fina typen är inte fy skam! Vi njöt och vandrade runt i lugn och ro. Då mörkret sänkte sig gick vi in på ett superlitet och mysigt café, Brobergs. Där satt vi och njöt tills bussen gick tillbaks till hamnen. Något shoppade vi ju nog ändå, vi har ju ett helt nytt hus att handla till. Hehe...


På hemvägen hade de bokat julbord till oss. Jag var fortfarande så mätt men tvungen att smaka lite på ett som annat. Sillen i havtorn var dagens bästa överraskning! Sen åt jag mest räkor med aioli, juligt värre! Vi tog upp två långbord och jag måste lyfta på hatten åt servitören som kom och jagade bort ett gäng förfriskade ungdomar som tog bordet närmast oss "så vi skulle få fira lillajul i lugn och ro". Oss störde de inte det minsta, men det var ju en fin gest! Julbordet är verkligen något jag kan rekommendera om ni är på väg Vasa-Umeå den närmaste tiden.

2 kommentarer: