tisdag 22 februari 2011

ibland blir jag t.o.m själv förvånad!

Igår var jag till en tantaffär och hade skrivit lista och allt.
Jag fick besöka den på nytt idag för jag fick inte handlat allt.
Idag var jag till matbutiken och handlade.
Fick skicka A dit efter jobbet för jag hade inte handlat allt.

Och sen blev jag förvånad igen!
Kokade som tidigare nämnt ärtsoppa idag för första gången i mitt liv.
Utan recept, beware! Men den blev ju så god, hör och häpna. Lite flytande, mer som vatten typ, och lite väääääl mycket peppar. Men med tanke på vem som stod ovanför kastrullen och hängde så får den en stor tumme upp!


Och efterrätten får 2 tummar upp!
Fattiga riddare gjorda på mörkare bröd. I kraftigare laget och du äter inte många. Tror det skulle ha gjort sig bättre med rårörda jordgubbar men sådant hittades inte i vår frys.
Men det var toppen! Och nu ligger ett helt berg av dem i kylen och väntar på att bli uppätna en annan dag.
"Älskling du skämmer bort mig så alldeles" hördes vid middagen idag. Nemas problemas, jag slutar tvärt och tar paus en vecka!

Så nu har jag bestämt att jag inte kokar eller handlar mer denna vecka. Har gjort det varje dag nu i snart 1v, det där med att storhandla och storkoka fungerar inte riktigt i vårt hushåll, än! Så nu ger jag sleven och s-kortet till den manliga hälften av hemmet.

2 kommentarer:

  1. Du är så duktig som orkar laga så mycket mat på en vardag. Själv fuskar jag så otroligt när vi båda äter lunch på jobbet. Vi äter för det mesta bara någon smörgås med te på kvällen. Samvetet dövar jag med att det är bara bra att inte äta så mycket:)
    Annat var det förstås tidigare när barnen bodde hemma.

    SvaraRadera
  2. hihi, man måste ju passa på de dagar man har energi! kan ju avslöja att matlagning definitivt inte hört till mina favoritsysselsättningar, har undvikit det lika mycket som diskning och strykning.
    jag gillar vardagslyx och försöker utöva den så ofta det går. plus att min sambo är ett hungrit monster då han kommer från jobbet och som det inte går att kommunicera med före han har magen fullproppad :)

    SvaraRadera