tisdag 19 oktober 2010

TP

Eftermiddagens och kvällens TeraPi på TeerenPeli innehöll nytt blod och livliga diskussioner, kan inte annat än gilla!
Skönt att det äntligen kommit någon ny och ung i lärarkollegiet som vågar ifrågasätta och som tar lite lätt på samma saker som jag. För ibland blir jag så fruktansvärt trött på vår spaceade skola med alla dess oskrivna regler, prestationskrav, perfektionismeftersträvande osv.
T.ex. tycker jag min hissalektion igår var helt skön; skrattade tillsammans med assistenten de första 15min och inget blev till ngt. En aspberger elev blev lite upprörd och började gunga fram å tibax å krysta ti sist fram "Titti, de ha gått 12min av lektionen, VARFÖR har vi inte gjort något vettigt än?!?", efteråt hade han tydligen gått i korridoren och delgett sin åsikt att "Denhär skolan är så skit, den är så dålig!". Men ibland behöver man bara sådana skrattlektioner, tydligen vi vuxna mer än barnen :)

Imorgon är det simdag, och jag tror att jag skall bli så inspirerad att jag packar min väska och själv beger mig till bassängen efter jobbet.

2 kommentarer:

  1. Nepp, det går inte an att läraren börjar stå och fnissa i 15 minuter. Hur ska du få någon ordning på de eleverna sen?

    SvaraRadera
  2. Men ibland kan man inte hjälpa att fnisset bubblar upp.
    Och jag tror att barn mår bättre av gladare lärare!
    En hissalektion hit eller dit spelar inte så stor roll, boken e tunn ;p

    SvaraRadera